top of page

INTERACTIEVE STREAMS

Een prachtige stream met geïntegreerde interactie!

Voor een gewone Teams of Zoom meeting heb je ons niet nodig natuurlijk. Maar wat nou als je een stap verder wilt? Een mooie en inspirerende uitzending, met heldere audio en knap camerawerk. Je wilt dat je kijkers actief betrokken zijn bij je uitzending. Met Q&A's, polls, ratings en zelfs quizzen. Alles geïntegreerd in één scherm , bereikbaar met een besloten link, zonder inloggen! En betaalbaar, dat ook nog...

Wij hebben goede ervaringen met ZOOM. Een geweldig videoconferencing systeem, dat ook door het onderwijs gebruikt wordt.  We zijn met ZOOM in contact om ook voor ons land de 40 minuten restrictie te laten verwijderen, waardoor het gebruik ook bij langere lessen tijdelijk gratis zal worden. Voor we je uitleggen hoe je ZOOM kan gebruiken, vertellen we je waarom wij hier enthousiast over zijn, maar ook wat de nadelen zijn. Wij hebben trouwens geen enkel zakelijk belang bij ZOOM, behalve dat we het zelf ook gebruiken. 

DE VOORDELEN

1.

Educatief. Zoom is gemaakt om kennis te delen. De opties zijn uitgebreid.

2.

Eenvoudig. Het is niet moeilijk om te leren, maar heeft een 'learning curve'.

3.

Overzichtelijk. Je ziet welke leerlingen er deelnemen en dus ook welke niet.

4.

Gratis. Je kan met een gratis account meteen aan de slag.

5.

Delen. Scherm delen, films afspelen, whiteboard, enz. Mobiel als tweede camera.

6.

Planning. Je kan lessen inplannen en de links delen, via Parrot b.v. of via mail.

7.

Eigen materiaal. Je kan meteen aan de slag met een laptop, MAC of PC. 

DE NADELEN

1.

Tijd. Het leren van ZOOM kost wat tijd. Ga uit van een halve werkdag om het te beheersen.

2.

Inlog. Leerlingen moeten inloggen en dus lid gemaakt worden door hun ouders. 

3.

Download. Waar je het ook op draait: je moet een app of programma downloaden.

4.

Het gebruik van een koptelefoon met ingebouwde microfoon is aan te raden.

5.

Netwerk. Soms moet je netwerkbeheerder ZOOM 'open' zetten.

6.

Wennen. Zowel jij als je leerlingen zullen moeten wennen aan leren op afstand.

7.

Discipline. Het vraagt meer zelfdiscipline van leerlingen om via de computer te leren.

WAT  HEB JE NODIG?

Meestal kan je met de spullen die je al hebt aan de slag. Een computer of laptop met een ingebouwde camera en microfoon voldoet al. Voor beter geluid schaf je een koptelefoon met ingebouwde microfoon aan. Een internetverbinding met een minimale uploadsnelheid van 3Mb is aan te raden. Natuurlijk moet je een ZOOM account aanmaken. Verder is een smartphone met USB kabel handig als tweede camera.

In het onderstaande filmpje leer je hoe je kan starten.

HOE GAAT EEN LES OP AFSTAND VIA ZOOM IN DE PRAKTIJK?

Je hebt 1 of meerdere lessen ingepland in ZOOM. Je hebt een uitnodiging gestuurd naar je leerlingen via mail, Parrot, of via een ander systeem. Je hebt een lesplan gemaakt dat erg kan lijken op de les die je toch al wilde geven. Je hebt filmpjes, plaatjes, opgaves, teksten enz. overzichtelijk in je computer klaar staan. Je smartphone is met een kabeltje verbonden aan je computer, zodat je een extra camera hebt om bijvoorbeels lesmateriaal te laten zien. Een boek, een krant een poster: alles kan. Leerlingen kunnen per chat reageren. Je neemt rustig de tijd om de stof uit te leggen, je creëert  een veilige digitale leeromgeving. Een les kan elke lengte hebben die je wilt, maar ga uit van een kortere concentratieboog dan tijdens je fysieke lessen. Een terugkerende les op afstand, dagelijks van 9-12 uur zou al prachtig zijn. Aan het begin zullen jij en je leerlingen moeten wennen. Er zullen dingen mis gaan, leerlingen haken af, je hebt de leeromgeving minder in de hand. Een deel van het leren op afstand gaat over het gevoel van nuttigheid en sociale cohesie. Een dag is zinvoller als je structureel leert. Het contact met docent en medeleerlingen verkleint het gevoel van isolement. De gevoelsmatige afstand tot de school kan via leren op afstand worden tegengegaan.

HULP NODIG?

We hebben deze pagina zo geschreven, dat je leren op afstand zelf kan implementeren in je klas. Zonder onze hulp en zonder extra kosten. Toch zou het kunnen zijn dat je meer hulp nodig hebt. Omdat je niet zo digitaal begaafd bent bijvoorbeeld, of omdat je de tijd niet hebt om het zelf uit te zoeken. We raden je aan om in dat geval de gratis live webinars van ZOOM zelf te volgen. Neem je tijd om deze te volgen, zeer aan te raden!

 

Het kan ook zijn dat je meer persoonlijke hulp nodig hebt. In dat geval kunnen we (als de omstandigheden het toelaten) naar je toe komen, om je leren op afstand via ZOOM aan te leren. 

 

Wat doen we? We komen 1 werkdag bij je langs op school of thuis. We kunnen 1 docent binnen 2 uur op ZOOM helpen, een introductie geven, om vervolgens samen een testles te geven. Zo kunnen we dus in jouw school 3 docenten in 1 dag helpen. Deze 3 docenten kunnen de informatie weer delen met collega's en zo wordt de hele school geholpen. We geven geen training met meerdere docenten, maar we creëren dus een 1 op 1 situatie waarin we onze kennis overbrengen. Zo kan je ZOOM dus snel gebruiken voor je lessen op afstand. De kosten van deze dag bedragen €500,- excl. 21% BTW.

 

 

 

Als je de 40 minuten restrictie van het gratis abonnement tijdelijk wilt verwijderen, dan kan je dat hier aanvragen

Verwijder de 40 minuten restrictie